Ä°ran’dan AB Güvenlik Konseyine Amerikan Protestosu

  • 20 Aralık 2017
  • 1.087 kez görüntülendi.
Ä°ran’dan AB Güvenlik Konseyine Amerikan Protestosu

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti DışiÅŸleri Bakanı, Amerika’nın Ä°ran’a karşı son suçlamasıyla ilgili Ä°ran’ın BM Güvenlik Konseyine itirazda bulunduÄŸunu bildirdi.

Ä°ran, Azerbaycan ve Türkiye DışiÅŸleri Bakanları 5. üçlü toplantısı için Bakü’de bulunan Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Ä°RNA’ya yaptığı açıklamada Amerika’nın Ä°ran aleyhindeki asılsız suçlamasını BM Güvenlik Konseyi aracılığı ile takip edeceÄŸini bildirdi.

ABD’nin BM daimi temsilcisi Nikki Haley geçtiÄŸimiz PerÅŸembe günü bir füze kalıntısını göstererek bu füze gövdesinin Yemen tarafından Arabistan’a atıldığını ve Ä°ran yapımı olduÄŸunu iddia etmiÅŸti.

Ancak daha sonra Ä°ran dışiÅŸleri bakanlığı bu iddiaya sert tepki göstererek bu açıklamayı kınamıştı.Ä°ran ABD’nin BirleÅŸmiÅŸ Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley’nin Ä°ran’ın Yemen’deki Husi milislerine silah vererek BM kararlarını ihlal ettiÄŸi iddiasına tepki gösterdi. ABD’nin Ä°ran’daki diplomatik görevlerini yürüten Ä°sviçre Büyükelçisi Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı’na çaÄŸrıldı.

Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Zarif Amerika’nın bu tutumunun kışkırtıcı bir tutum olduÄŸunu ve bu iddialarla gerçekte Yemen halkının Suudi rejimi ve müttefikleri tarafından bombardıman edilmesine bir kılıp yapılmaya çalışıldığını bildirdi.

Ä°ran, Azerbaycan ve Türkiye DışiÅŸleri Bakanları 5. üçlü toplantısı bugün Azerbaycan’ın baÅŸkenti Bakü’de çalışmasına baÅŸladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.