İran’dan ABD’nin hırsızlığına karşı girişim

  • 30 Mayıs 2016
  • 789 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’nin hırsızlığına karşı girişim

İran dışişleri bakanı uluslararası ve hukuk işleri yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, İran’ın Amerika’daki malvarlığından 2 milyar doların müsadere edilmesiyle ilgili dilekçenin hazırlandığını bildirdi.

PRESSTV’nin haberine göre, Erakçi, dün Harezmi üniversitesinin uluslararası olmasının ikinci yıl dönümü merasiminin kulisinde yaptığı açıklamada, İran cumhurbaşkanlığı hukuk yardımcılarının İran dışişleri bakanlığı ve diğer hukuk birimlerinin işbirliğiyle, Amerika’nın İran’ın malvarlığından 2 milyar dolarına el koymasıyla ilgili uluslararası alanda şikayet dilekçesini hazırlamakta olduklarını bildirdi.

Erakçi, açıklamasında ayrıca Ağır su satışıyla ilgili son görüşmelere de temasla, ‘Biz, ihtiyacımızdan fazlasını uluslararası piyasalara satacağız. Ağır Su, son derece önemli bir üründür ve her ülkenin de bunu üretecek gücü yoktur. Bu ürünün satışı İran İslam Cumhuriyetinin teknolojik ve gücünün tanınmasına vesile olacaktır’ dedi.

Erakçi, açıklamasının devamında ise şunları söyledi: ”Amerika, İran’dan 32 ton Ağır Su talep etmiştir. Rusya ile de aynı miktarda müzakere halindeyiz. Atom Enerjisi Kurumu’nun açıkladığı gibi Amerika ile muamele sona ermiştir” dedi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, bu ürünün ödemesinin nasıl yapılacağına da temasla, ‘önce ödeme İran Atom Enerjisi Kurumu’na yapılacak sonra ürün teslim edilecek” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.