İran’dan ABD’ye sert tepki

  • 06 Ekim 2016
  • 1.214 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’ye sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, gündemdeki konulara dair yaptığı açıklamada, ABD’nin Yemen politikasını çok sert bir şekilde eleştirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkilinin BAE’ye ait bir geminin İran yapımı füze ile Yemen Ensarullah Hareketi tarafından vurulduğu yönündeki iddiasını reddederek, “Yemen kuşatmasından bir buçuk sene geçmesine rağmen bu ülke halkına insani yardımların ulaştırılması için çeşitli sorunlarla uğraşıyoruz. Bu iddaların anlamı sadece ABD ve mütefiklerinin Yemen’de yenilgiye uğradıklarını göstermektedir” ifadelerini kullandı.

“Şüphesiz Amerikan uçaklar ve silahları binlerce suçsuz Yemen halkının ölümünde, ülkenin altyapı hasarlarında ve okul ve hastanelerin vurulduğu zaman kullanılmıştır. Yemen’de savaş suçları sürürken hâlâ da Suudilere silah satılmaktadır” eleştirisinde bulundu.

ABD’nin her zaman Yemen’e saldıran ülkelere silah ve teçhizat gönderdiğini söyleyen Kasımi, “Amerika, kendini hesaba çekmeden önce diğer ülkeleri suçlamamalıdır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.