İran’dan ABD’ye Tehdit

  • 09 Nisan 2018
  • 890 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’ye Tehdit

İran Atom Enerji Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Batının nükleer antlaşmadan çıkması halinde 4 günde uranyumu tekrar %20 zenginleştirebileceklerini söyledi.

 Ali Ekber Salihi, Milli Nükleer günü münasebeti ile hazırlanan 83 eserin yakın zamanda yayımlanacağını belirterek nükleer enerjinin İran için önemine değindi.

Salihi, Amerika ile yapılan nükleer müzakerelerde Amerika’nın nükleer antlaşmadan çıkma ihtimaline karşı önlemler aldıklarını belirterek; “Devrim Muhafızlarından gelecek olan izin ile 4 gün içerisinde uranyumu %20 oranında tekrar zenginleştirebiliriz. Uranyumun 4 gün içerisinde böyle bir oranda zenginleştirilmesi Amerika için çok fazla mesaj taşımakta” dedi.

Batının İran’daki nükleer çalışmalardan haberdar olduklarını ve İran’ın hali hazırda hangi aşamada olduklarını çok iyi bildiklerini söyleyen Ali Ekber Salihi; “Fransa’nın Washington büyükelçisi nükleer antlaşmadan Amerika’nın çıkması durumunda, İran’ın tekrar başa dönmesine karşın ne yapacaklarını endişe ile sormakta” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.