İran’dan ABD’ye Uyarı: Büyük ve Cesur İran halkı karşısında bir kez daha yanlış yapmayın

  • 15 Haziran 2017
  • 1.033 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’ye Uyarı: Büyük ve Cesur İran halkı karşısında bir kez daha yanlış yapmayın

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD Dışişleri Bakanı’nın son açıklamasına gösterdiği tepkide, bu sözlerin müdahaleci ve uluslararası hukuk normlarının açık ihlali olduğunu belirterek, şiddetle kınadı.

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, büyük İran halkının birleşik safları veya yetkilileri arasında anlaşmazlık olduğuna dair telkin çabalarının kuşkusuz, bu ölçüsüz ve münasebetsiz açıklamaların boş arzularından olduğunu ve geçen 40 senedeki gibi bir yere varamayacaklarını kaydetti.

İran halkının birliği, dirayeti ve akılcılığı ve ülke ve nizamın ülkülerini korumak için gösterdiği direnişine vurgu yapan Kasımi, bu temelsiz ve evhamlı sözlerin halk ve toplum tarafından reddedildiğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’nin yeni devlet adamlarına, büyük ve cesur İran halkı karşısında bir kez daha yanlış yapmamaları için uyarıda bulunarak, bunun daha fazla pişmanlık ve ağır hasarlarından başka onlar için bir sonucu olmayacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İran’ın bölgedeki faaliyetlerinin istikrarsızlaştırıcı olduğunu ileri sürdü.

Kasımi, ABD’li yetkilileri, İran ve bölge gerçeklerini doğru dürüst anlamaya çağırarak, İran ve bölgedeki diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmek ve etkisiz tehdit dilini kullanmaktan kaçınmaları gerektiğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.