İran’dan AB’nin terörü destekleyen bildirisine tepki

  • 28 Haziran 2017
  • 982 kez görüntülendi.
İran’dan AB’nin terörü destekleyen bildirisine tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, AB Parlamentosu’nun yayınladığı İran karşıtı bildirisiyle ilgili, “İran karşıtı nıfakçı terör örgütüne destek vermekle tanınan bazı AB Parlamentoso milletvekilleri, bulundukları konumu kötüye kullanarak İran’daki insan haklarına ilişkin gerçek dışı iddialarda bulundular” ifadelerini kullandı.

Kasımi, İran karşıtı terör örgütünün bu eylemden kendi çıkarları lehine yararlanarak haberleri bile olmayan bazı AB Parlamentosu milletvekillerinin isimlerini örgüt destekleyicileri listesine eklediğini de açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bu olayla ilgili, “Biz bu girişimi iki tarafa da gayet yapıcı sonuçlara yol açan İran ve Avrupa ülkeleri arasında oluşan olumlu ilişkileri kötü şekilde etkilemeye çalıştığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Kasımi sözlerini şöyle sürdürdü: İran böylesi propaganda amaçlı girişimleri kınayarak AB ile karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele, terörle mücadele, insan kaçakçılığıyla mücadele ve insan hakları konusunda saygıya dayalı iki taraflı ilişkilerin kurulmasını amaçlayarak bu tür bildirilerin yayınlanmasını AB’nin konumuna zarar verdiğini düşünüyor. Böylece AB Parlamentosu milletvekillerinden bu konuda daha hassas davranıp böylesi olayların bir daha yaşanmamasına gayret göstermelerini talep ediyoruz.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü son olarak “İran İslam Cumhuriyeti, bölgede terörün kökünün kazılmasına yönelik bir an bile tereddüt etmeden tüm gücüyle bu çirkin olayla mücadele etmeye devam edecek. Bu doğrultuda da Devrim Muhafızları Ordusu başta olmak üzere İran Silahlı Kuvvetleri terör destekleyicilerinin boş iddialarına aldırmadan teröristlere karşı mücadelesini sürdürecektir” açıklalmalarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.