Ä°ran’dan Afganistan Talibanı’na destek iddialarına yalanlama

  • 04 Nisan 2017
  • 936 kez görüntülendi.
Ä°ran’dan Afganistan Talibanı’na destek iddialarına yalanlama

Ä°ran parlamento heyeti baÅŸkanı Gulamali Caferzade Eymen Abadi, Ä°ran’ın Afganistan Talibanı ile irtibatı ve desteÄŸinin olduÄŸuna dair iddiaları ÅŸaşılacak ve küstahça olarak bildirirken, Ä°ran’ın Afganistan Taliban grubunun asıl kurbanlarından olduÄŸunu söyledi.

Meclis Haber Ajansına göre, Dünya Meclisler BirliÄŸi’nin 136. Konferansı  için BangladeÅŸ’in baÅŸkenti Dakka’da bulunan Eymen Abadi, Afganistan heyeti temsilcisinin iddialarına tepki göstererek; ”bu gibi bir iddianın kabul edilemez olduÄŸunu zira Ä°ran’ın Taliban grubunun asıl kurbanlarından olduÄŸunu Ä°ranlı diplomatların 1997’de Afganistan’ın Mezarı Åžerif kentinde ÅŸehit edildiklerini hatırlattı.

Caferzade Eymen Abadi, Ä°ran’ın Taliban grubunun yıkıcı faaliyetleri konusunda uluslararası toplumu uyaran ilk ülke olduÄŸunu belirterek  İran’ın Afganistan’daki buhrandan dolayı maddi ve manevi ağır bedeller ödediÄŸini söyledi.

Ä°ranlı yetkili, Ä°ran’ın 30 yılı aÅŸkın bir süredir milyonlarca Afganlı mülteciye evsahipliÄŸi yaptığını hatırlatarak; Afganistan heyeti temsilcisinin açık gerçekleri dikkate almaksızın  yaptığı boÅŸ ve asılsız suçlamaların, Afgan halkının yararına olmayacağı gibi Afganistan’ın sorunlarının çözümüne de hiç bir  yararının olmayacağını söyledi.

Ä°ran parlamento heyeti  baÅŸkanı, ayrıca Ä°ran’ın Afganistan’ın yeni siyasi geleceÄŸinin ÅŸekillenmesinde önemli bir rol oynayabileceÄŸini belirterek, ”Afgan yetkililerden, mantıksız ve yıkıcı açıklamalardan kaçınmalarını, iki ülke iliÅŸkilerinin bozulmasını isteyen kötülük yanlıların oyunlarına gelmemelerini” istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.