İran’dan Amerika’ya Tepki: Hukukun Açık İhlalidir

  • 25 Aralık 2015
  • 868 kez görüntülendi.
İran’dan Amerika’ya Tepki: Hukukun Açık İhlalidir
İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü, Amerika Yüksek Mahkemesinin, İran mal varlığına el koyma kararının hukuki açıdan geçersiz olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre dışişleri bakanlığı sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari yaptığı açıklamada, Amerika Yüksek Mahkemesinn İran İslam Cumhuriyetine ait mal varlığına el koyma kararının, 86 yılında Amerika’nın çeşitli mahkemelerinde incelenen davanın son aşaması olduğunu, bunun ise uluslararası hukukun açık ihlali olduğu ve hukuki açıdan tamamen geçersiz olduğunu belirtti.

Cabiri Ensari Amerika yargı sisteminin hükümet ve kongrenin desteği ile uluslararası hukukun temel ilkelerini çiğneyerek, temelsiz iddialara dayanarak İran İslam Cumhuriyetine karşı hukuk dışı kararlar verdiğini belirtti.

Amerika’da bazı mahkemelerin adalet ve yasaları alaya aldığını belirten dışişleri bakanlığı sözcüsü, son yıllarda İran’ı bazı olay kurbanlarına tazminat ödemeye mahküm edildiğini, halbuki olayların kimliği belirsiz teröristler tarafından Amerika’da işlendiğini söyledi.

Cabiri Ensari söz konusu mahkemelerin kararlarının hiç bir yasal dayanağı olmadığına da değinerek, İran İslam Cumhuriyetinin, söz konusu kararların uluslararası hukuka aykırı olduğunu , İran islam cumhuriyeti, bağlı kuruluşlar ve şahsiyetlerin mal varlığından çalınması halinde Amerika hükmetinin konudan sorumlu olacağı, ve tazminat ödemesi gerektiğini açıkça belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.