İran’dan Arabistan’a Askeri Uyarı: “Yenilgiye Hazır Ol!”

  • 16 Şubat 2016
  • 808 kez görüntülendi.
İran’dan Arabistan’a Askeri Uyarı: “Yenilgiye Hazır Ol!”

Bazı batılı yayın organları İranlı General Cezayiri’nin konuşmalarını manşetlerine taşıdı.

İran Silahlı Kuvvetler Genel Kurmay Başkan Yardımcısı Mesut Cezayiri’nin açıklamaları batıda ve siyonist medyada geniş yankı buldu.

Fransız Haber Ajansı (AFP), CNN, Timesofisrael, Israelnationalnews, Dailystar, Gobalpost gibi birçok yayın organı General Cezayiri’nin konuşmalarından kesitler sunarak İran’ın, Suudi Arabistan’ı açıkça uyardığını belirttiler.

General Cezayiri yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ı uyarmış ve Yemen’de karşılaştığı yenilgiden çok daha ağırını Suriye’ye girmesi halinde yaşayacağını belirtmişti.

Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye gönderdiği uçaklar hususunda da Suriye’nin kendilerinden istekte bulunması durumunda havadan da askeri destek sağlayabileceklerini söyleyen Cezayiri: “Suriye’de şer odaklı ülkelerin hedeflerine ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz” sözleriyle Suudi Arabistan’a meydan okumuştu.

Teröristlerin hem mali açıdan hem de teçhizat, bilgi, istihbarat, giriş çıkış noktaları açısından belli ülkelerden destek aldığını da belirten Cezayiri: “Suudi Arabistan dışında kim bu teröristleri besledi? Türkiye dışında hangi ülke bu teröristlerin Suriye’ye giriş çıkışlarını sağladı? Arabistan asker göndereceğiz demekle blöf yapıyor. Yemen’de aldığı ağır yenilgilerin ardından ikinci cephede de büyük bir mağlubiyetin peşinde.” ifadelerini kullandı.

Batılı yayın organları General Cezayiri’nin bu sözleriyle İran’ın, Suudi Arabistan ve kurmak istediği koalisyona karşı hazır olduklarını ve sonuna kadar Esad’a desteklerinin süreceğini gözler önüne serdiğini bildiriyor.

Ayrıca İran’ın olası her ihtimale karşı gerekli hazırlıklarının olduğunu iddia eden batılı organlar, Arabistan’ın yaptığı hamlenin bir blöf olabileceğini ve aksi durumda İran’ın duruma mutlaka müdahale edeceğine de sayfalarında yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.