İran’dan Arap Birliği’ne sert tepki

  • 13 Nisan 2018
  • 974 kez görüntülendi.
İran’dan Arap Birliği’ne sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Arap Birliği Dörtlü Komitesi’nin kapanış bildirisinde yer alan boş ve asılsız ifadelere sert bir şekilde tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Arap Birliği Dörtlü Komitesi’nin kapanış bildirisinde yer alan asılsız ve gerçek dışı ifadelere tepki göstererek, ileri sürülen İran karşıtı iddiaların boş hayallerden kaynaklandığını belirtti.

Yönlendirici politikalar ve yanlış fikirlerden oluşan bildirinin düşmanca olduğunu ve yıkıcı yaklaşıma dayandığını kaydeden Kasımi, “Ne yazık ki bazı ülkeler yanlış algılamalarla İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı düşmanca tavır sergilemeye devam etmektedir” dedi.

Behram Kasımi, “Arap Birliği Genel Sekreteri’nin de katıldığı Arap Birliği Dörtlü Komitesi’nin bildirdisinde yer alan ifadelerin tümü maalesef bölgeyi istikrar ve sakinlikten uzaklaştıran yalan ve mesnetsiz iddialardan ibarettir” değerlendirmesini yaptı.

İranlı yetkili sözlerini şöyle tamamladı: Umarım önümüzdeki birkaç gün içinde yapılması beklenen Arap Birliği Liderler Zirvesi çifte standart yaklaşımından uzak durarak bölgedeki istikrarın ana ve etkili faktörlerini belirlemek için mevcut krizin nedenleri hakkında derin ve kesin bir kavrayışa varacaktır. Bunun yanında bölgenin politik tarihine dayalı gerçekçilik ile Arap ve Müslüman ülkelerinin yakınlaşması doğrultusunda adım atılmasını temenni ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.