İran’dan Arap Birliği’nin bildirisine tepki

  • 16 Nisan 2018
  • 957 kez görüntülendi.
İran’dan Arap Birliği’nin bildirisine tepki

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Arap Birliği liderlerinin kapanış bildirisine tepki gösterdi.

İRNA’nın haberine göre, Behram Kasımi, İran’ın daimi ve  siyaset ilkesinin diğer ülkelerin içişlerine karışmamak olduğunu belirterek Arap Birliği liderler toplantısının kapanış bildirisinde İran’a yöneltilen suçlamaları reddetti.

Arabistan’da düzenlenen sözkonusu liderler toplantısında yayınlanan bildiriden dolayı esef duyduğunu belirten Kasımi, bu bildirinin de daha öncekiler gibi, yalan, asılsız iddialar ve suçlamalarla dolu olduğunu, yine bölge gerçeklerini anlamaktan yoksun olduklarını ve yanlış yola gittiklerini gösterdiğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, bazılarının sözkonusu toplantının önceki toplantıların aksine bölgenin barış ve güvenliğine katkı sağlayacağını ümit ettiğini ama bu ümitlerin boşa çıktığının görüldüğünü söyledi.

Kasımi, İran’a ait olan Büyük Tonb, Küçük Tonb ve Ebu Musa adalarıyla ilgili bazı ülkelerin boş iddialarının ise kabul edilemez olduğunu belirterek bu adaların İran toprakları olduğunu bildirdi ve onların bu yönde iddialarının ve kuruntularının ‘Havanda su dövmek olduğunu’ zira onların bu gibi iddialarının bir etkisinin olmayacağını belirterek kınadı.

Arap liderler toplantısında dün gece yayınlanan kapanış bildirisinde, İran’ın Yemen Husilerine füze göndermesine son vermesi yönünde bir iddia tekrarlanırken, İran uluslararası kanunları çiğnemekle suçlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.