İran’dan Avrupa Birliği dışişleri bakanları bildirisine tepki

  • 15 Kasım 2016
  • 971 kez görüntülendi.
İran’dan Avrupa Birliği dışişleri bakanları bildirisine tepki

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Avrupa Birliği’nin İran ile ilişkileri geliştirmek isteğini ve diğer taraftan da Avrupa Birliği’nin nükleer anlaşmanın tam olarak uygulanmasını olumlu karşıladığını söyledi.

Behram Kasımi, dün Avrupa Birliği dışişleri bakanları şurasının bildirisine tepki gösterirken, İran ve Avrupa Birliği arasında ilişkilerin geliştirilmesi için  çok iyi potansiyelin olduğunu, bankalarla ilgili sorunun çözümünde ticari, iktisadi ilişkiler ve ortak projelerin uygulanacağını  söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, AB’nin İran’ın Dünya Ticaret Örgütü üyeliğini resmen desteklediğini belirterek İran’ın bu konuda AB’nin uygulamada ciddi olarak çaba göstermesini istedi.

Kasımi, AB dışişleri bakanları konseyinin İran’da insan haklarıyla ilgili iddiasını içeren bildiriyi reddederken, İran’ın sakin bir ortamda karşılıklı olarak görüşebileceğini ve İslam dininin İnsan hakları konusundaki görüşlerini anlatabileceğini ve böylece iki tarafın görüşlerini yakınlaştırabileceğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran’ın  füze denemelerinin de  savunma sistemleri çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, İran’ın savunma yeteneklerinin hiç bir zaman müzakere edilemeyeceğini  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.