İran’dan Bahreyn’deki idam kararlarına tepki

  • 02 Ocak 2016
  • 932 kez görüntülendi.
İran’dan Bahreyn’deki idam kararlarına tepki
İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Sadık Hüseyin Cabiri Ensari, İran’ın Bahreyn’deki idam kararları ve halk aleyhindeki şiddet’in artırılmasından kaygı duyduğunu bildirdi.

İRNA ajansının bildirdiğine göre, Cabiri Ensari, dün yaptığı açıklamada,

Bahreyn’de güvenlikle ilgili girişimler ve cezalandırmaların haddi hesabı olmaksızın artmasının bu ülkedeki buhranın çözümünde başarısızlığın başlıca sebebi olduğunu söyledi.

Cabiri Ensari, Filistin topraklarının siyonistler tarafından işgal edilmesi ve şiddet yanlısı tekfircilerin terörizmini, İslam ümmetine yönelik iki ortak ve asıl tehdit unsuru olarak nitelerken; İran açısından Bahreyn hükümeti tarafından sürdürülmekte olan siyasetlerin Bahreyn’de yalnızca buhranın daha da artmasına ve İslam ümmeti düşmanları için yeni fırsatların oluşmasına neden olacağını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Bahreyn hükümetinin 4 yıldır işe yaramaz siyasetlerinin bu ülkenin durumunu daha da karmaşık hale getirmesinden başka bir sonuç getirmediğini belirterek; Bahreyn hükümetinin Bahreynli grupların liderleriyle buhranın çözümü için ciddi görüşmelere başlaması çağrısında bulundu.

Özgürlük, adaletin tesisi ve her türlü ayrımcılığın son bulması ve seçilmiş bir hükümetin işbaşına gelmesini isteyen Bahreyn halkının bu girişimleri bu zamana kadar Arabistan dahil bazı Arap ülkelerinin işbirliğiyle dikta Bahreyn rejimi tarafından bastırılmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.