İran’dan Barzani Ailesine Sert Uyarı

  • 07 Kasım 2016
  • 1.743 kez görüntülendi.
İran’dan Barzani Ailesine Sert Uyarı

İmam Hamane’nin yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, “Barzani ailesini, Irak’ın kuzeyinde Arabistan konsolosluğunun İnkılap karşıtlarını silahlandırmasına izin vermesi hakkında uyarıyoruz” dedi.

Tümgeneral Yahya Rahim Safevi bugün düzenlediği basın toplantısında, bölgede yaşanan son gelişmelere ilişkin olarak şunları söyledi: “Bizim Türkiye ile olan ilişkilerimiz, iyi ilişkilerdir. Biz Türkiye’ye onlarca milyar gaz ihraç ediyoruz.

Türkiye siyasi konularda İran ile rekabet içerisindedir ve Türkiye İran’ın politikalarına aykırı şekilde hareket etmektedir. Davutoğlu daha önce komşu ülkelerle güvenli sınırlar istediklerini söylemişti ama bugün bu sınırlar güvensizleşti.

Biz Türkiye’nin hatta Lübnan’a bile müdahalelerine şahit oluyoruz. Biz komşularımızla iyi ilişkiler içerisinde olmak istiyoruz. İran, Türkiye’deki darbe girişimini kınayan ilk ülkelerdendi. Tabi Türkiye’nin iç meseleleri kendilerini ilgilendirir ama Türkiye için büyük zorlukları olacaktır. Bu konuların her birinin ve tutuklamaların bir dönüşü olacaktır. Bu ülke için gelecekte sorunlara neden olabilir.”
Rahim Safevi Lübnan’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında da şunları söyledi: “Mişel Avn Hizbullah’ın dostudur. Arabistan ve Siyonist rejim bu seçimden üzüntü duyuyorlar. İran ve Lübnan arasındaki ilişkilerin gelişmesini ümit ediyorum. Biz Mişel Avn’nın seçilmesinin İran’ın bölgedeki politikalarının lehine olduğunu düşünüyoruz.

Barzaniler Irak’ın kuzeyinde Suudi konsolosluğunun İnkılap karşıtlarını silahlandırmasına izin vermesi hakkında uyarıyoruz. Barzaniler İranlılara borçlu olduklarını bilmelidir. Irak Kürtleri Aryan’dır ve kökleri İran’a dayanmaktadır. Irak Kürtleri İran’ı severler ama eğer bu siyasi oyuna girerlerse artık İran’ın onlara yardımda bulunacağı konusu şüphelidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.