İran’dan BM’nin Suriye müzakereleri planına destek

  • 21 Ağustos 2015
  • 806 kez görüntülendi.
İran’dan BM’nin Suriye müzakereleri planına destek

İran, BM’nin Suriyeli taraflar arasında çalışma grupları oluşturularak müzakerelere başlanması planını destekliyor.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, ülkesinin Suriye’de 4 yılı geride bırakan savaşa çözüm bulunması ve Cenevre Bildirisi’nin hayata geçirilebilmesi için Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde müzakere süreci başlatılması önerisini desteklediğini açıkladı.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Afham, BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın öne sürdüğü Suriyeli taraflar arasında dört farklı konu üzerinde çalışma grupları oluşturularak müzakerelere başlanması planını desteklediğini bildirdi.

İran’ın, Suriye’de krizin başından beri Suriyeli taraflar arasında kurulacak diyalog yoluyla çözüme ulaşılması gerektiğine vurgu yaptıklarını belirten Afham, “BM Genel Sekreteri ve temsilcisinin bu yöndeki çabalarını destekliyoruz. İran, uluslararası toplumun da kendi vazifesi çerçevesinde bu yolda Suriye’ye yardım edeceğine inanıyor” dedi.

Afham, Mistura tarafından hazırlanan planın, Suriye’deki gerçeklerin bölgesel ve küresel aktörler tarafından doğru anlaşılmasını sağlayabileceğini kaydetti.

Afham, 11 Ağustos’ta Ankara’ya yapacağı ziyareti ertelenen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in, uygun bir zamanda Türkiye’ye geleceğini ve ziyaretin hem Zarif hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gündeminde olduğunu da belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.