İran’dan BM’ye sert Filistin eleştirisi

  • 04 Nisan 2018
  • 965 kez görüntülendi.
İran’dan BM’ye sert Filistin eleştirisi

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu Sözcüsü,, BM teşkilatı, batılı ülkeler ve insan hakları örgütlerinin siyonist İsrail rejiminin cinayetleri karşısında sessiz kalarak, Filistin halkının bu cani rejim tarafından daha fazla katliam edilmesine zemin hazırladıklarını bildirdi.

Gazze şeridinde siyonistlerin son cinayetlerine değinen İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu Sözcüsü Seyyid Hüseyin Nakavi hüseyni, dünyanın, siyonist rejimin bu cinayetleri karşısında BM teşkilatı ve sözde insan hakları savunucusu kuruluşların sessiz kalmasına alıştığını ve uluslararası kuruluşların siyonistlerin cinayetleri karşısında sessiz kalmayı kendi stratejileri haline getirdiğini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyetinin, BM ve öteki uluslararası kuruluşlar gibi siyonist rejimin bu zulüm ve cinayetleri karşısında sessiz kalamayacağını belirten İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu Sözcüsü, İslam ülkelerinin uyanık ve duyarlı olmaları ve kendilerini Filistin halkını müdafaayaa adapte etmeleri durumunda siyonistlerin böyle bir cinayete cesaret edemeyeceklerini söyledi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında Cuma günü yaralanan Filistinli gencin hayatını kaybetmesiyle, Gazze sınırında İsrail askerleri tarafından şehit edilenlerin sayısı 18’e yükseldi.

Siyonist İsrail, 30 Mart 1976’da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde yaşayan İsrail vatandaşı Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu. Bunun üzerine Filistin halkı, bu gasbı protesto etmek için genel greve gitti ve gösteriler düzenledi.

İşgal rejimi İsrail polisi gösterilere katılan Filistinlilere ateş açarak 6 kişiyi şehit etti, çok sayıda kişiyi yaraladı.

“Toprak Günü” olarak anılan bu olay, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın kaynağı olan toprak konusunda Filistinlilerin gösterdiği direnişin simgesi olarak görülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.