İran’dan flaş Katar açıklaması

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.187 kez görüntülendi.
İran’dan flaş Katar açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakan Muhammed Cevad Zarif’in Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani ile telefonda görüştüğünü bildirildi.

Zarif ile el Sani görüşmesinin dün akşam saatlerinde gerçekleştiğini açıklayan Kasımi, “Katarlı tarafın İran’a büyükelçi gönderme kararını olumlu karşılıyoruz. Bunun yanı sıra Doha yönetiminin bu adımını mantıklı buluyoruz” dedi.

Kasımı sözlerine şöyle devam etti: Defalarca belirildiği gibi bizim dış politikamız komşu ülkelerle karşılıklı saygı çerçevesinde iyi ilişkiler kurulması yönündedir.

İran’ın ülke komşularının karşılıklı ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda attığı yapıcı ve olumlu adımlarını memnuniyetle karşıladığını belirten Behram Kasımi, “İran olarak bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesi ve ekonomik kalkınmasının yabancı güçlerin müdahalesi bulunmadan sadece bölgedeki ülkelerin arasında karşılıklı ilişkilerinin geliştirilmesiyle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Dolayısıyla bölgemizde sorunların son bulması doğrultusunda tüm devletlerle etkileşim içinde olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.