İran’dan Fransa’nın Asılsız İddialarına Sert Tepki

  • 31 Mart 2018
  • 1.021 kez görüntülendi.
İran’dan Fransa’nın Asılsız İddialarına Sert Tepki

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Fransa Dışişleri Bakanının İran’dan Yemen’e silah gönderildiği iddiası ile ilgili, ‘’Saldırganı silahlandırmak, olayları saptırmak ve başkalarına ithamlarla bir yere varılmaz ve dünyanın aydınlık vicdanları nihai hakemler olacaklar’’ dedi.

Kasımi, Fransa Dışişleri Bakanının İran aleyhindeki iddialarını yalanlayarak, ‘’Bu iddialar büyük bir yalandır ve bunun bazı bölge ülkeleri ve bölge dışı ülkeler tarafından tekrarlanması İran’ın tarihimizin en üzücü insanlık cinayeti ve savaş cinayetlerini aydınlatmak ve mazlum Yemen halkını savunmak için iradesinde bir değişiklik yaratmayacaktır’’ dedi.

Kasımi, ‘’ Arabistan’a silah ihraç eden ülkelerin mazlum Yemen halkına her gün yapılan saldırıları kendilerine savunma olarak görmeleri doğaldır, Yemen savaşı, o ülke halkının öldürülmesi ve o ülke alt yapılarının yok olması silah satıcı ülkelerin ekonomilerine yüksek menfaatler sağlamaktadır’’ dedi.

Kasımi, ‘’Bu ülke insanları, hükümetlerinin Arabistan’ı Yemen’e saldırmak için silahlandırmakla Yemen halkı aleyhinde işlenen savaş cinayetleri ve insani faciada rol oynadıklarını bilmeliler’’ dedi.

Kasımi, Fransız yöneticilere, saldırganlara silah satışını değer seçmelerinin yerine, o ülkenin eski ve yeni düşünürlerinin öğretilerine bakarak, yakın ve uzak geçmişten ibret almalarını, insanlık, eşitlik ve insanların her renk ve ırktan hakları olduğunu düşünmelerini tavsiye etti.

Arabistan liderliğindeki koalisyonun üç sene önce Yemen’e saldırısından bu yana 46 kez hastaneler ve 1543 kez meskun yerlere saldırılar düzenlendiği kayıt altına alınmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.