İran’dan Güney Kore’nin yatırım yapma isteğine olumlu yanıt

  • 28 Haziran 2017
  • 1.133 kez görüntülendi.
İran’dan Güney Kore’nin yatırım yapma isteğine olumlu yanıt

Avrasya Parlamento Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere Seul’a giden İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Güney Koreli mevkidaşı ile karşılıklı ilişkileri görüştü.

Bu görüşmede Laricani, Avrasya ülkeleri arasında ekonomik, ticari, gümrük ve mali işbirliğinin kurulmasının büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

İran’ın altıncı 5 yıllık kalkınma planına işaret eden Laricani, Tahran’ın enerji başta olmak üzere demiryolu ve çevre projelerinde Güney Koreli yatrımcıları kabul etmeye hazır olduğunu belirtti.

“Tahran’dan Seul’e direkt uçak seferlerinin düzenlendirilemsiyle birlikte bankacılık ilişkileri ve vize işlemlerinin kolaylaştırılması karşılıklı ilişkilerin pekiştirilmesinde büyük bir adımdır” diyen Laricani, Parlamentolararası Dostluk Grubu’nun bu konuda destek vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Koreli yetkili de söz konusu görüşmede, ülkesinin Enerji, petrol ve doğalgaz da dahil petrokimya, otomotiv ve temiz enerji alanında İran’la işbirliği kurmaya hazır olduğunu söyledi.

İkili görüşmede bölgedeki son gelişmeler ve terörizm olgusunun Doğu Asya’ya yayılma tehlikesi ele alınırken mevcut krizlerin tek çözüm yolunun siyasi müzakere süreci olduğu vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.