İran’dan Irak devleti ve halkına destek

  • 31 Aralık 2014
  • 781 kez görüntülendi.
İran’dan Irak devleti ve halkına destek

İslami İran  meclis başkanı Ali Laricani, İran’ın  Irak halkı ve hükümetine yönelik desteğine dayalı siyasetlerini açıkladı.

Laricani,  dün Tahran’da  Irak savunma bakanı Yasin El’Ubeydi’yle görüşmesinde, hâlihazırda terör örgütü IŞİD’den dolayı  sorun içinde olan Iraklı kardeşlerine yardım etmeyi İran’ın önemli bir  görevi olarak gördüğünü  belirterek,  İran’ın her zaman Irak halkı ve  hükümetinin yanında olacağını ve bu siyasetini bundan sonra da sürdüreceğini söyledi.

Laricani, mevcut terörizm sorununun aslında  güçlü devletler tarafından Irak ve Suriye’de halka dayalı  sistemin ve kalkınma sürecinin gelişmesini engellemek amacıyla dayatıldığını  belirterek,  terörizm belasının ve sorununun bugün bütün bölge için tehdide dönüştüğünü söyledi.

İran meclis başkanı bu yıl Irak halkının çok samimi konukseverliği ve ağırlaması ile gerçekleşen İranlı ziyaretçilerin Erbain merasimlerine büyük katılımının gerçekte İran ve Irak halklarının vahdet ve dayanışmasındaki sembolü sergilediğini söyledi.

Irak savunma bakanı da, İran İslam cumhuriyeti yetkililerinin Irak’la ilgili  tutumları ve İran’ın Irak’a yardımlarının takdire şayan olduğunu belirterek,  Irak halkı ve hükümetinin her zaman İran’ın çeşitli alanlardaki yardımlarını  şükranla andıklarını belirtti ve  bu desteklerin de  iki ülke ilişkilerinin  derinliğini gösterdiğini bildirdi.

Irak savunma bakanı, Irak’ta milli birlik hükümetinin  Irak’taki bütün etnik ve mezhebi grupların birliğinin artması yönündeki girişimlerine temas ederek, başta İran olmak üzere komşu ve dost ülkelerin yardımları ve de Irak hükümeti ve halkının sorunları çözmede kararlılığının, geleceğe ümitle bakılmasına  vesile olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.