Ä°ran’dan Irak’ın yeniden onarım ve yapımına vurgu

  • 29 Temmuz 2017
  • 1.242 kez görüntülendi.
Ä°ran’dan Irak’ın yeniden onarım ve yapımına vurgu

Irak’ın ehlisünnet toplumunun tanınmış siyasetçilerinden Mahmud el’MeÅŸhedani, dün BaÄŸdat’ta Ä°ran’ın Irak büyükelçisiyle görüşmesinde, Irak’ın yeniden yapım ve onarımı döneminde Ä°ran’ın ciddi olarak varlık göstermesini istedi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Irak parlamentosu eski baÅŸkanı ve Beyti El’Iraki hareketi lideri el-MeÅŸhedani, Irak’ın terör örgütü IŞİD aleyhindeki savaşında Ä°ran’ın  ciddi yardımları ve olumlu rolünün olduÄŸunu  belirterek, Ä°ran’ın bu tutumunun Irak’ın yeniden yapılanma döneminde de olmasını istedi.

Ä°ran’ın Irak büyükelçisi Ä°rec Mescidi de, sözkonusu görüşmede Irak halkı ve silahlı birliklerini, Musul’ın terör örgütü IŞİD’den geri alınması ve  zaferlerinden dolayı tebrik ederken, Ä°ran’ın, Irak’a IŞİD’e karşı mücadelede olduÄŸu gibi Irak’ın yeniden yapılanmasında da yardımcı olacağı ve destek vereceÄŸini söyledi.

BilindiÄŸi gibi terör örgütü IŞİD, Amerika ve batılı ve Arap müttefiklerinin mali ve askeri yardımları sayesinde 2014’de Irak topraklarında önemli sayılacak düzeyde iÅŸgal giriÅŸiminde bulunmuÅŸ ve cinayetler iÅŸlemiÅŸti.  Ama o tarihten bu yana Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti IŞİD ile mücadelede Irak devleti ve halkının yanında yer almış ve son zamanlarda Musul da, terör örgütünün iÅŸgalinden kurtarılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.