İran’dan Karabağ münakaşası taraflarına uyarı

  • 16 Ekim 2020
  • 6.383 kez görüntülendi.
İran’dan Karabağ münakaşası taraflarına uyarı

Dağlık Karabağ’daki çatışmalar sırasında İran topraklarına düşen roketler nedeniyle İran Dışişleri Sözcüsü, Ermenistan ve Azerbaycan Cumhuriyeti’ne uyarıda bulundu.

Azerbaycan Cumhuriyeti-Ermenistan sınırındaki Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Hüdaaferin ilçesindeki iki köye 10 roketin düşmesi sonrası İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade yazılı bir açıklama yaptı.
Roketlerin düşmesi sonrası karşılık verilmediğini açıklayan Hatibzade, “Sınır bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği silahlı kuvvetlerimizin kırmızı çizgisidir. Aynı durum tekrar ederse İran bu gelişmeler karşısında kayıtsız kalmayacaktır.” diyerek uyardı.
İran’ın Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Hüdaaferin ilçesindeki iki köye bugün 10 roket düştü. Patlama sonrası 1 evin yıkıldığı 1 kişinin de yaralandığı bildirildi.
İran, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Hüdaaferin ilçesindeki iki köye 10 roket düştüğünü ve roketlerin bir eve isabet etmesi sonucunda bir kişinin yaralandığını açıkladı.
Hüdaaferin Kaymakamı Ali Emiri Rad, “Bugün Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar sırasında ilçeye bağlı iki köye 10 roket isabet etti” dedi.
Rad, “Bu roketlerin isabet ettiği bir ev yıkılırken bir kişi de yaralandı” ifadelerini kullandı.
İranlı yetkili açıklamasında, ilçeye düşen roketlerin hangi taraftan geldiğine ilişkin bilgi vermedi.
Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Hüdaaferin ilçesi, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgalinden kaynaklanan çatışmaların yaşandığı Dağlık Karabağ’ın güneyinde yer alıyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.