İran’dan koalisyon güçlerine ait savaş gemilerine uyarı

  • 22 Ocak 2018
  • 1.101 kez görüntülendi.
İran’dan koalisyon güçlerine ait savaş gemilerine uyarı

İran’da gerçekleşen “Muhammed Resulullah (s.a.v)” Tatbikatı Sözcüsü Tuğamiral Seyyid Mahmud Musevi, tatbikattaki gelişmelerle ilgili, “Bugün sabah saatlerinde başlayan tatbikatın ilk anlarında İran Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin gücünü sınamak için manevra alanına yaklaşan koalisyon güçlerine ait iki savaş gemisi, İranlı İHA’lar tarafından detaylı bir şekilde incelenme altına alındı. Tatbikat Taktik Karargahı’na aktarılan bilgiler ise tespit uçaklarının sözü geçen gemilerin üzerinde havalanmasına neden oldu ki neticede uyarı alan savaş gemileri derhal alanı terk etti” açıklamalarında bulundu.

İran’ın güney, güneydoğusu, Mekran kıyıları ve Umman Denizi’nde iki gün süreliğine yapılacak “5. Muhammed Resulullah (s.a.v)” tatbikatı bugün sabah saatlerinde başladı.

Bu tatbikatın amacı, ordu mensuplarının yeteneğini arttırma, deneyimli üyelerin tecrübelerini gençlere aktarma, öğretilen taktiklerle ateş kabiliyetinin ölçülmesi, farklı birlikler arasında koordinasyon oluşturma ve ortak tatbikat için yeterli bir seviyeye yerleşmek olarak açıklanmıştı.

“Muhammed Resulullah (s.a.v)” tatbikatı, Mekran kıyılarının tüm alanları ile Umman Denizi’nde gerçekleşirken İran Ordusu’nun Deniz, Kara ve Hava Kuvvetleri ile Hava Sahasını Koruma Karagahı’nın katılımıyla gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.