İran’dan Londra’ya geçmiş olsun dileği

  • 15 Haziran 2017
  • 1.081 kez görüntülendi.
İran’dan Londra’ya geçmiş olsun dileği

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasimi, Londra’nın batısındaki Kuzey Kensington bölgesinde 24 katlı Grenfell Tower binasında çıkan yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerinde bulundu.

İngiltere’nin başkenti Londra, son yılların en büyük yangını ile sarsıldı. Kentin batısındaki Kuzey Kensington bölgesinde 24 katlı Grenfell Tower binasında günün ilk saatlerinde çıkan yangında en az 12 kişi öldü, 74 kişi de yaralandı. Yangın sonrası çok sayıda da kayıp ihbarı geldi. Yaklaşık 600 kişinin yaşadığı 120 daireli binanın 2’nci katında yerel saatle 00.54’te (TSİ 02.54) bir buzdolabının patlaması sonucu başladığı ileri sürülen yangın, binanın dış cephesinin plastik türevi izolasyon malzemesiyle kaplı olması nedeniyle hızla üst katlara yayıldı.

Grenfell Tower’da çok sayıda Müslüman aile de yaşıyor. Müslüman ailelerin ramazan nedeniyle sahur için ayakta olması, yangın sırasında çok sayıda insanın kurtarılmasını sağladı. görgü tanığı, “İnsanların binadan çıkarılmasında Müslümanlar büyük rol oynadı. Gördüğüm insanların büyük bölümü Müslüman’dı. Ayrıca yemek ve kıyafet de getirdiler” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.