İran’dan Mezarı Şerif saldırısına kınama

  • 12 Kasım 2016
  • 1.075 kez görüntülendi.
İran’dan Mezarı Şerif saldırısına kınama

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behramı Kasımi, Afganistan’ın Mezarı Şerif kentinde Alman konsolosluğu önünde meydana gelen son terörist saldırıyı kınarken terörizmle mücadele için uluslararası toplumun geçmişe göre daha fazla işbirliğinin zaruri olduğunu söyledi.

Behramı Kasımi,  Mezarı Şerif’de düzenlenen ve çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan sözkonusu saldırının  gerçekte  diplomatik bir mekana saldırı olması açısından terörist grupların Afgan halkı düşmanlarına bağlı gruplardan olduklarını gösterdiğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, sözkonusu saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla dert ortaklığı içinde olduğunu bildirirken, uluslararası toplumun bugün terörist ve tekfirci grupların cinayetlerine karşı son derece önemli bir sorumluluk taşıdığını söyledi.

Kasımi, terörist grupların Afganistan’daki saldırıdan hedeflerinin bu ülkede yabancı güçlerin  varlığının  artması olarak nitelerken, dünyanın neresinde olursa olsun diplomatik mekanların  dokunulmazlık hakkına sahip olduğunu söyledi.

Kasımi, terörizmin hiç bir milliyet ve mekan ayrımı yapmadığını belirterek, İran’ın Mezarı Şerif’teki  konsolosluğunun bu kentte 17 yıl önce teröristlerin saldırısına uğrayan ilk konsolosluk olduğunu bu terör saldırısında, basın mensubu, diplomat ve personelden  bir kaçının şehit olduğunu ve yaralandığını  hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.