İran’dan Müslüman siyasi şahsiyetlerin Yemen’deki savaşın durdurulması yönündeki bildirisine destek

  • 18 Temmuz 2018
  • 1.484 kez görüntülendi.
İran’dan Müslüman siyasi şahsiyetlerin Yemen’deki savaşın durdurulması yönündeki bildirisine destek

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, dün gece yaptığı açıklamada, İslam ülkelerinden bazı siyasi şahsiyetlerin Yemen’de savaşın 3 aylığına durdurulması yönündeki bildirisine destek verdi.

Mehr haber ajansına göre, Behram Kasımi, İran’ın Yemen’de yıkıcı savaşın daha başından itibaren bu savaşa son verilmesi ve  İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif tarafından 4 maddelik çözüm planı sunduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran’ın Yemen’de savaşın siyasi ve görüşmeler yoluyla çözümünü içeren her türlü plana ve çabaya destek verdiğini söyledi.

Kasımi, Yemen’de savaşın son bulmasını isteyen sözkonusu siyasi şahsiyetlerin sorumluluk duygularını överek, İran’ın bu teklifin yürürlüğüne destek için yardıma hazır olduğunu ve özellikle İslam ülkeleri olmak üzere uluslararası toplumdan  bu savaşın son bulması için  çaba göstermelerini istedi.

Kasımi, İran dışişleri bakanı tarafından önerilen İran’ın 4 maddelik çözüm planında çatışmaya son verilmesi, acil ateşkes, insani yardımların gönderilmesi ve kalıcı bir barışa ulaşmak için Yemenli taraflar arasında kapsamlı bir hükümetin kurulması için siyasi görüşmelerin başlaması olduğunu söyledi.

İslam ülkelerinden bazı siyasi şahsiyetler, son zamanlarda Ürdün’deki konferansta, Yemen’de çatışmaların üç ay için derhal durdurulması ve ateşkes ilan edilmesini ve de BM gözetiminde  siyasi gruplar arasında görüşmelerin başlamasını istemişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.