İran’dan nükleer reaktör alanında büyük adım

  • 19 Nisan 2017
  • 1.222 kez görüntülendi.
İran’dan nükleer reaktör alanında büyük adım

Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Erak reaktöründeki faaliyetlerin en iyi şekilde devam ettiğini ve İran’ın yaptığı planlarından daha ileride olduğunu açıkladı.

İran Milli Radyo ve Televizyonu’na konuşan Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Erak kentindeki nükleer reaktörin durumuyla ilgili, “Bu reaktördeki faaliyetler en iyi şekilde devam etmektedir ve biz yaptığımız planlarımızdan daha ilerideyiz. Bu olayla ilgili Çin ile 200 sayfalık çok boyutlu bir sözleşme imzalayacağız. Bu sözleşmenin ön hazırlıkları yepılmıştır ve gelecek hafta Viyana’da nihai aşamaya ulaşacaktır” ifadelerinde bulundu.

Salihi, ABD’nin adı geçen reaktörün yeniden tasarlanmasına ilişkin işbirliği yapması gerektiğiyle ilgili, şöyle dedi: Başta İran’ın kendisi bu projenin tüm sorumluluğunu üslenmiştir. Biz kendimiz gereken teçhizatları düzenleyip tasarlıyoruz, daha sonra 3 ülkeden oluşan bir çalışma grubu, bunları bilimsel açıdan inceleyip onaylıyor. Böylece bu alanda gelişmiş ülkeler tarafından onaylanan bir reaktöre sahip olacağız ve bu da bizim için büyük bir başarıdır. Nükleer anlaşmaya göre, İran, Çin ve ABD anlatılan yeniden tasarlanma işlemiyle yükümlüler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.