İran’dan önemli Afganistan açıklaması

  • 22 Haziran 2017
  • 1.170 kez görüntülendi.
İran’dan önemli Afganistan açıklaması

İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru, BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen “Afganistan durumu” konulu oturumda yaptığı konuşmada, geçenlerde bu ülkenin başkenti Kabil’de İran’ın Afgansitan Büyükelçiliği dahil diplomatik temsilciliklerin bulunduğu Vezir Ekber Han bölgesinde meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesiyle yaralanmasına neden olan terör eylemini şiddetle kınayarak, “BM Genel Sekreteri’nin sunduğu son rapora göre, şu anda Afganistan güvenlik açısından son 10 yılın en vahim durumundadır” dedi.

Hoşru ilaveten, “Gerçek şudur ki, halihazırda ABD’nin Afganistan’a yönelik düzenlediği saldırıdan 10 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın bu ülkede, bölgede ve dünyada güvenlik konusunda herhangi bir ilerlemeye tanık olmadık. Açıkçası Afganistan’daki istikrarsızlığın derin köklere dayandığından dolayı mevcut sorunlar bile yeni askerlerin göndermesiyle çözülmeyecektir” değerlendirmesini yaptı.

Afganistan’da Taliban, DEAŞ ve onların uzantılarının cinayetlerinin günden güne arttığını kaydeden İranlı yetkili, “Bu ülkede farklı terör örgütlerinin faaliyet gösterdiği için terörizmle ortak mücadelede uluslararası toplumun koordine olarak hareket etmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

Gulamali Hoşru sözlerinin bir bölümünde de, İran’ın Afganistan’da barışı sağlamak üzere yapılacak herhangi bir çalışmaya destek verdiğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.