İran’dan siyonist İsrail başbakanı Netanyahu’nun açıklamalarına tepki

  • 14 Aralık 2018
  • 1.299 kez görüntülendi.
İran’dan siyonist İsrail başbakanı Netanyahu’nun açıklamalarına tepki

İslami İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, terör rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İran gibi büyük bir ülkeye saldırabilecekleri yönünde yaptığı açıklamaya sert tepki göstererek, İran’ın uluslararası kuruluşlarda bu durumun takipçisi olacağını söyledi.

Kasımi, “Bu şahsın bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde büyük bir ülkeyi askeri girişimde bulunmak ile tehdit ettiği anlamına geliyor” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ırkçı İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “İsrail’in varlığı tehlikeye düşerse, İran’a saldırırız” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Kasımi, yaptığı açıklamasında, “‘İşgalci Siyonist İsrail rejimi, kin, nefret ve halüsinasyonun tam tecellisi olan bu rejim, hiçbir zaman asla böyle bir eylemde bulunmaya cesaret edemez. Ancak Netanyahu’nun utanç duymaksızın dile getirdiği bu küstah ifadeler, bu şahsın bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde büyük bir ülkeyi, askeri girişimde bulunmak ile tehdit ettiği anlamına geliyor. Bu konuyu kesinlikle uluslararası hukuk kurumlarından takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kasımi, terör rejimi İsrail’in bugün bölgede yaşanan savaş, cinayet, güvensizlik ve istikrarsızlığın başlıca müsebbibi olduğunu ama utanmadan bölgenin istikrarı için çalıştıklarına dair yalan ifadeler kullandıklarını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran İslam Cumhuriyetinin, bölgenin barış, sebat ve güvenliğinin güçlenmesinden yana olduğunu ve bunun da bölge halklarının refahı ve kalkınmasına vesile olacağı gibi bu durumun aynı zamanda bölge topraklarının şer ve kötülük yanlılarının sultasına girmesine engel olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.