İran’dan siyonist rejime uyarı: Ağır bedel ödeyeceksin!

  • 22 Eylül 2015
  • 833 kez görüntülendi.
İran’dan siyonist rejime uyarı: Ağır bedel ödeyeceksin!

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, işgal rejimi İsrail’i Suriye krizini istismar etmek, IŞİD ve Nusra Cephesi başta olmak üzere terörist grupları desteklemek, çocuklar başta olmak üzere Filistinlileri katliam etmek ve yerleşim faaliyetleri konusunda uyardı.
Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri görüşmek üzere Moskova’da bulunan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, düzenlediği basın toplantısında, Siyonist rejimin hareketliği başta olmak üzere Ortadoğu gelişmeleri hakkında gazetecilere demeç verdi.
Emir Abdullahiyan, Siyonist rejimin işgal altındaki Golan tepleri üzerinden teröristler ile bağlantı kurduğunun herkes için açık olduğunu, bu konunun sadece bölge için değil, bütün dünya için güvenlik tehlikesi sayıldığını ifade etti.
Siyonist rejimin yanısıra müttefiklerini de uyaran Emir Abdullahiyan, müttefiklerinden bur rejimin girişimlerini önlemesini istedi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, çocuk katili Siyonist rejimin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları durmazsa, ağır bedel ödeyeceğini ifade etti.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı sözlerinin devamında, işgal rejiminin işgal altındaki Golan Tepeleri ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki faaliyetlerinin bir an evvel durdurulmasına vurgu yaptı.
Emir Abdullahiyan, ayrıca, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bugdanov ile yaptığı görüşmeyi olumlu ve yararlı olarak niteleyip, bu müzakerelerin iki ülkenin Suriye krizinin siyasi çözümünde ortak tutumları üzerinde ilerleme kaydetmelerini sağladığını belirtti.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, İran ve Rusya’nın Suriye krizinin barışçıl çözümü için ciddi ve önemli ortaklar olduğunu söyleyerek, Suriye’nin yasal Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın bu ülkenin siyasi geleceğine ilişkin müzakere sürecinin bir parçası olacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.