İran’dan Suriye bildirisine tepki

  • 17 Kasım 2016
  • 1.001 kez görüntülendi.
İran’dan Suriye bildirisine tepki

İran’ın BM büyükelçisi ve temsilcilik yardımcısı Gulamhüseyin Dehkani, Suriye aleyhinde önerilen bildiriyi, terörizme ve radikalizme karşı gerçekten mücadele verenlerden intikam alma girişimi olarak niteledi.

Dehkani, Suudi rejiminin Suriye’de insan hakları durumunun incelenmesi bahanesiyle önerdiği bildiriye tepki gösterirken, bu bildiriyi siyasi, adaletsiz ve uluslararası hukukun temel ilkelerine saldırı olarak niteledi.

Dehkani, bu bildiriyi terörizme karşı gerçek mücadele verenlerden intikam almak olduğunu belirterek ”zira bu çevrelerin terörle mücadelesi olmasaydı bugün Ortadoğu bölgesinin büyük bir bölümünde terör örgütü IŞİD’in bayrakları görülecekti” dedi.

Suriye’de insan hakları durumunun kaygı verici olduğu bahanesiyle bu bildiriyi teklif eden Suudi rejiminin girişimine işaret eden Dehkani, Suudi rejiminin kendi müttefiklerinin işbirliğiyle 1.5 yıldır Yemen’de kadın, erkek, çocuk yaşlı demeden vahşi cinayetler işlediğini, Yemen’in yerleşim yerleri ve altyapılarını bombardımanlarla yerle bir ettiğine dikkat çekti.

İran’ın BM’lerdeki yetkilisi, Suriye aleyhindeki bildirinin terörizm ve şiddete destek verenlere bir ödül niteliğinde olduğunu belirterek, özellikle de son yıllarda radikalizm ve aşırıcılık ideolojisinin yayılması için teröristlere başta mali olmak üzere her türlü kaynak ve yardımda bulunan ülkelerin sözkonusu Suriye bildirisinden hoşnut olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.