İran’dan Trump’ın küfürbazlığına tepki gecikmedi

  • 10 Ekim 2020
  • 1.506 kez görüntülendi.
İran’dan Trump’ın küfürbazlığına tepki gecikmedi

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü bu sabah, Amerika başkanı Donald Trump’ın İran İslam cumhuriyetine karşı küstahlığına sert tepkide İran halkının yenilmiş ve kuralsız Birleşik Devletler rejimin zorbalık lafazanlığına yenilmeyeceğini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Said Hatibzade twitter sayfasından paylaştığı mesajda İran halkının yenilmiş ve kuralsız Birleşik Devletlerin zorba lafazanlığına yenilmeyeceğine işaretle, “çılgın yaptırımlar ve IŞİD’in bir numaralı düşmanı komutan Süleymani’ye terör suikasti gibi Amerika cinayetlerine karşılığı seçenin İran halkı olduğunu” yazdı.
Dışişleri bakanlığı sözcüsü ayrıca İran halkının kendi izzetini savunmak için her şey yapacağını da sözlerine ekledi.
Amerika başkanı dün bir radyo programında İran halkını çok çirkin edebiyatla tehdit etti.
Radyoda ” Rush Limbaugh  programına katılan Trump, İran’a karşı küstah açıklamalarını tekrarlayarak, hükümetinin Amerika’ya karşı her türlü girişimle ilgili İran İslam cumhuriyetini ciddi şekilde ikaz ettiğini söyledi.
Amerika başkanının konuşmasında çirkin küfürler kullanması, kendisinin İran halkına karşı maksimum baskı siyasetindeki yenilgi ve öfkesinin derinliğini gösteriyor.
Amerika’da siyasi aktivistler ve medya çevresi söz konusu programın ardından Trump’tan “küfürbaz” şeklinde söz ettiler.
Amerika başkanı bundan önce de İran İslam cumhuriyetinin sert intikamından duyduğu korku nedeni ile defalarca İran’a meydan okumuştu.
İslam inkılabı muhafızlar ordusu 8 Ocak 2020 Çarşamba sabah saatlerinde, Amerika’nın şehit komutan Süleymani’ye karşı terör saldırısına misilleme olarak onlarca füze ile Irak’ta Amerika’nın Ayn el-Esed askeri üssünü hedef aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.