İran’ın ABD’ye cevabı tedbirli ve komplike olacaktır

  • 05 Ocak 2020
  • 508 kez görüntülendi.
İran’ın ABD’ye cevabı tedbirli ve komplike olacaktır

Milli savunma yüksek akademisi Başkanı General Ahmet Vahidi, İnkılabı Muhafızlar Ordusu’na bağlı Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani suikastine gösterdiği tepkide, İran Amerikalılara vereceği cevapta çok tedbirli, komplike ve acı verici hareket edeceğini belirtti.

İran TV kanalına konuşan General Vahidi, General Kasım Süleymani’ye yönelik suikast olayı Amerika’nın devlet terörü mısdakı olduğunu, Amerikalılar tekfirci IŞİD terör örgütüne karşı mücadele veren ve bu örgütü çökerterek yok eden üst düzey askeri bir komutanı şehit ettiğini belirtti.

Irak ve Suriye’de birçok masum insan IŞİD teröristleri tarafından şehit edildiğini belirten General Vahidi, Amerikalı yetkililer IŞİD’i yeniden ihya etmek için Suriye ve diğer bölgelerden teröristleri Irak’a getirdiklerini, bu yüzden General Süleymani Irak devletinin daveti üzerine bu konuyu görüşmek için bu ülkeye gittiğini kaydetti.

General Vahidi, Amerikalılar Irak’ı kendi mülkü gibi gören ve istedikleri herkesi her yerde vuran işgalciler olduğunu, şimdi de Irak’ta Haşdi Şabi mevzilerini ve komutanlarını hedef aldıklarını, ki bu da ne denli paniklediklerini ortaya koyduğunu vuruladı.

General Vahidi ayrıca, şimdi sadece Amerikalılar değil siyonistler de İran’ı vereceği cevabı alacaklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.