İran’ın Bağdat Büyük Elçisi: İslami Direniş Güçlerinin Bölgedeki Faaliyetleri Onurlandırıcıdır

  • 25 Haziran 2018
  • 1.402 kez görüntülendi.
İran’ın Bağdat Büyük Elçisi: İslami Direniş Güçlerinin Bölgedeki Faaliyetleri Onurlandırıcıdır

İran İslam Cumhuriyetinin Bağdat Büyük Elçisi, İslami direniş gruplarının özellikle de Irak ve Suriye’deki Nüceba hareketinin faaliyetlerinin Irak halkı için iftihar kaynağı olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Irak Nüceba hareketi Genel sekreteri Ekrem el-Kaabi ile görüşen İran İslam Cumhuriyetinin Bağdat Büyük Elçisi İrec Mescidi, Irak ve bölge gelişmelerini masaya yatırdı.

Bu görüşmede Irak Nüceba hareketi Genel sekreteri Ekrem el-Kaabi, İran İslam cumhuriyetinin, tekfiri terör örgütlerine karşı Irak devleti ve direniş gruplarını desteklemesinin çok değerli olduğunu belirtti.

Irak Nüceba hareketi Genel sekreteri Ekrem el-Kaabi, Irak ve Suriye’de halen IŞİD terör örgütünün kalıntılarının bulunduğunu hatırlatarak, terörizmin bölgeden kökünün tamamen kazınması gerektiğini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyetinin Bağdat Büyük Elçisi İrec Mescidi daha önce de Irak Cumhurbaşkan yardımcısı Üsame en-Nuceyfi ile görüşmesinde de İran’la Irak halkı ve direniş örgütleri arasındaki iyi ilişkilere temasla, İran’ın, terörizmle mücadelede Irak halkı ve devletinin yanında yer aldığı gibi bu dost ve komşu ülkenin onarım ve yeniden yapımında da yer alacağını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.