İran’ın BM daimi temsilcisi: ABD’nin İran’ı suçlaması sonuç vermez

  • 02 Mayıs 2019
  • 1.123 kez görüntülendi.
İran’ın BM daimi temsilcisi: ABD’nin İran’ı suçlaması sonuç vermez

İran’ın BM daimi temsilcisi Macid Tahti Revançi, Amerika devletinin İran’ı BM güvenlik konseyinin 2231 sayılı kararnamesini ihlal etme suçlaması hiç bir sonuca ulaşamayacağını belirtti.

BM güvenlik konseyi 20 Temmuz 2015 İran ve 5+1 grubu nükleer anlaşmaya vardıktan sonra 2231 kararnameyi çıkararak bu anlaşmayı onayladı. Bu kararnameye göre güvenlik konseyinin bundan önce iran7ın nükleer faaliyetleri ile ilgili çıkardığı tüm kararnameler de iptal edildi.

Perşembe günü muhabirimize açıklama yapan Macid Tahti Revançi, Amerikalı yetkililer BM güvenlik konseyi ve genel sekreterliği ile istişare yürüterek İran’ın füze faaliyetleri hakkında olumsuz atmosfer yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer faaliyetleri BM güvenlik konseyinin 2231 sayılı kararnamesi ile hiç bir ilgisi olmadığını belirten Tahti Revançi, kararname sadece nükleer başlık taşıyabilecek füzelerin tasarlanmaması ve imal edilmemesi ile ilgili olduğunu, İran birçok kez füzeleri nükleer başlık taşımadığını ilan ettiğini kaydetti.

Amerikalı yetkililerin Bercam nükleer anlaşmasından illegal bir şekilde çekilerek BM güvenlik konseyinin 2231 sayılı kararnamesini de açıkça ihlal ettiğini belirten Tahti Revançi, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu konuda tutumu gayet net ve açık olduğunu ve Amerika’nın BM güvenlik konseyinin kararnamesini sui istifade etmeye çalıştığını konsey üyelerine aktardıklarını ifade etti.

Tahti Revançi, İran’ın füze gücü tamamen milli savunma meselesi olduğunu ve asla pazarlık konusu olamayacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.