İran’ın BM Daimi Temsilcisi: Amerikan ambargoları insanlık aleyhine cinayet sınırlarına ulaşmıştır

  • 04 Haziran 2020
  • 1.278 kez görüntülendi.
İran’ın BM Daimi Temsilcisi: Amerikan ambargoları insanlık aleyhine cinayet sınırlarına ulaşmıştır

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Mecid Tahti Revançi, Amerika’nın koronalı dönemde yasa dışı ambargoları arttırarak devam etmesinin ekonomik ve tıbbi terörizmdeki kırmızı çizgileri de aşarak, insanlık aleyhindeki cinayet sınırlarına ulaştığını söyledi.

BM’de düzenlenen, ‘’Tek Taraflı Uygulamaların Korona İle Mücadeleye Etkisi’’ isimli toplantıda bir konuşma yapan Tahti Revançi, ‘’ Dünyada korona ile mücadele sürerken ve ülkeler bu kriz döneminde bir biri ile işbirliği yaparak mevcut şartlarda bir birine yardımcı olmaya çalışırken, Amerika korona ile boğuşan ülkeler aleyhindeki tek taraflı yaptırımlarını arttırmaktadır. ‘’ dedi.

Tahti Revançi, ‘’ ilaç ve tıbbi teçhizatlara ulaşması tüm ülkelerin hakkıdır fakat ABD’nin tek yönlü yasa dışı uygulamaları bu hakkın önünde büyük engeller oluşturmaktadır.‘’ ifadesini kullandı.

Amerika’nın ambargoların gıda ve tıbbi teçhizatları kapsamadığı temelsiz iddiasını ortaya attığını ifade eden Tahti Revançi, bir ülkeyi uluslararası ticaret ve bankacılık sisteme ulaşmaktan mahrum etmenin o ülkenin ilaç, gıda ve tıbbi teçhizatlara ulaşma gücünü tam olarak alma anlamına geldiğini söyledi.

Tahti Revançi, uluslararası camianın kendi arasında birlikteliğini arttırarak, tek ses olarak yasa dışı ve tek taraflı uygulamaları mahkum etmesini istedi.

İran, Rusya, Çin, Venezuela, Küba, Suriye, Belarus, Nikaraguay ve Zimbabve’nin temsilcilerinin çabası ile düzenlenen oturuma bazı önemli bilim adamları da katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.