İran’ın BM Daimi Temsilcisi: Amerika’nın tetik mekanizmasını kullanma salahiyeti yoktur

  • 01 Eylül 2020
  • 1.331 kez görüntülendi.
İran’ın BM Daimi Temsilcisi: Amerika’nın tetik mekanizmasını kullanma salahiyeti yoktur

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Mecid Tahti Revançi, BM Güvenlik Konseyinin hukuki delilleri ve Konsey Başkanının değerlendirmesinin açık olduğunu ve buna göre ABD’nin eski ambargoları geri getirecek mekanizmayı kullanma salahiyeti olmadığını söyledi.

BM Genel Kurulunda konuşan Tahti Revançi, ABD’nin Batı Asya bölgesindeki tahrip edici uygulamalarına değinerek, 2019 yılında Siyonist rejimin Filistinlilere baskıları ve Gazze’nin gayrı insani ablukasının devam ettiğini fakat BM Güvenlik Konseyinin buna müdahale etmediğini belirtti.

İran karasularının ve hava sahasının Amerikan tarafından çiğnendiğini ifade eden Tahti Revançi, ABD Başkanının emri ile bölgedeki teröristler karşısında duran kahraman general Süleymani’nin bir terörist eylemle şehit edildiğini ve BM Güvenlik Konseyinin bunun karşısında da sustuğunu ifade etti.

Tahti Revançi, ABD’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) ve 2231 no’lu BM Güvenlik Konseyi kararını çiğnemekle ilgili, ABD’nin sunduğu İran silah ambargosu ile ilgili tasarının 13 üye tarafından reddedildiğini söyledi.

Amerika’nın daha sonra konseye bir mektup göndererek, tetik mekanizmasını faal hale getirdiğini göstermeye çalıştığını ifade eden Tahti Revançi, konseyin 13 üyesinin, İran’ın ve AB Yüksek Temsilcisinin gönderdikleri mektuplarla Amerika’nın bu uygulamasını reddettiklerini hatırlattı.

Tahti Revançi, ABD’nin gönderdiği mektubun da yasal dayanağı olmadığı ve konsey başkanının bu hususta bir şey yapmasının gerekmediğini de sözlerine ekle

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.