İran’ın BM Elçisi: Amerika tek yanlı yaptırımlar bağımlısı olmuş

  • 08 Kasım 2019
  • 736 kez görüntülendi.
İran’ın BM Elçisi: Amerika tek yanlı yaptırımlar bağımlısı olmuş

İran İslam cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler elçisi dün yaptığı açıklamada, Amerika’nın sömürgeci siyasetlerini izlemeyenlere tek yanlı yaptırımlar uygulama bağımlısı olduğunu söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre İshak Al-i Habib, “Küba yaptırımları” konulu genel oturumunda, Amerika’nın tek yanlı siyasetlerinin dünyanın barış ve güvenliği için en büyük tehdit olduğuna değinerek, “tek yanlı cezalandırıcı girişimlerin artması, tek yanlı siyasetler ile beraber dar görüşlü, eksik ve müdahaleci bir dış siyasetin en bariz belirtisi olduğunu” söyledi.
İran’ın Birleşmiş Milletler elçisi, Amerika’nın Küba’ya karşı 60 yıllık insanlık dışı yaptırım ve ambargonun, bir ülkeye yönelik tek yanlı cezalandırma sisteminin en uzun ve adaletsiz örneklerinden olduğuna işaretle, bu saldırgan girişimin uluslararası ilişkiler düzenin temel ilkeleri ve normların en bariz ihlali olduğunu ifade etti.
Al-i Habib ayrıca Amerika’nın İran’a karşı tek yanlı yaptırımlarına da işaretle, İran halkının Amerika’nın yayılmacı siyasetlerine direnme bedelini ödediğini söyledi.
İran temsilcisi, İslam inkılabının zaferinden şimdiye kadar İran’ın Amerika’nın illegal yaptırımlarını tecrübe ettiğine değinerek, İran ve Küba’nın Amerika’nın sömürgeci siyasetlerine karşı kendi bağımsız siyasetlerinde direnme bedelini ödemekte olduğunu da sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.