İran’ın BM Temsilciliği: ABD, ırkçı İsrail’in Filistinliler aleyhindeki cinayetinin ortağıdır

  • 16 Mayıs 2018
  • 1.194 kez görüntülendi.
İran’ın BM Temsilciliği: ABD, ırkçı İsrail’in Filistinliler aleyhindeki cinayetinin ortağıdır

İran’ın Birleşmiş Milletler’deki temsilciliği, dün yayınladığı bildiride, Amerika’nın siyonist İsrail’in Filistinlilere yönelik cinayetlerinin asıl ortağı olduğunu bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Amerika’nın 70 yıldır terör rejimi İsrail’in Filistin halkına yönelik cinayetlerinin asıl ortağı olduğuna yer verilirken, ABD’nin BM temsilcisi Nikki Haley’in  dün yaptığı açıklamasının da, bu gerçeği gizleyemeyeceğine vurgu yapıldı.

Nikki Haley, dün yaptığı açıklamada, asılsız iddialarla  suçlamalarda bulunarak bölge ve uluslararası toplumun terör rejimi İsrail’e yönelik tepkilerini saptırmaya çalıştı.

İran’ın BM temsilciliği, Nikki Haley’in terör rejimi İsrail’in cinayetleri ve sultacı siyasetlerine kayıtsız şartsız destek verdiği ve bu siyasetin bölgenin huzursuzluğunun en önemli faktörü olduğu kaydedildi.

Bildiride, İran İslam Cumhuriyetinin bütün ülkelerden terör rejimi İsrail’in cinayetlerinin durdurulması için  bu rejime baskı yapmaları istendi.

BM Güvenlik Konseyi,  terör rejimi İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu Gazze sınırında en az 60 Filistinlinin şehit olması üzerine Kuveyt’in talebiyle acil toplandı.  ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Haley, konseyde yaptığı konuşmada,  Ortadoğu’daki şiddet olaylarından ve hayatını kaybedenler nedeniyle endişe ve  üzüntü duyduklarını söyledi.

Bölgede çok sayıda şiddet olayının yaşandığını belirterek, BM Güvenlik  Konseyini çifte standartla suçlayan Haley, ”Aramızda kim sınırlarında bu tür bir eylem yaşanmasını kabul  ederdi, soruyorum size? Hiç kimse. Bu salondaki hiçbir ülke İsrail’den daha fazla  itidal göstermezdi.” şeklinde bir de küstahça açıklamada bulundu.

Haley, ”Hamas’ın yıllardır şiddeti kışkırttığını” ve ”İsrail  güvenlik güçlerine ve altyapısına karşı saldırı başlattığını”  iddia etti.

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak doğru bir karar verdiğini  ifade eden Haley, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımanın barış sürecine  katkı sağlayacağını ileri sürdü.

Bu arada Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur ise ”BM Güvenlik  Konseyinin harekete geçmesi için daha kaç Filistinlinin ölmesi gerek, eğer sizin  ülkenizde bir katliam gerçekleşseydi, 24 saatte aralarında çocuklar olan 60 kişi  öldürülseydi ne yapardınız?…Bu çifte standardı daha ne kadar sürdüreceksiniz?”  ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.