İran’ın BM Temsilciliği, Amerikan medyasının iddialarını yalanladı

  • 07 Ağustos 2015
  • 947 kez görüntülendi.
İran’ın BM Temsilciliği, Amerikan medyasının iddialarını yalanladı

İran’ın BM Temsilciliği, bazı Amerikan basın yayın kuruluşlarında Parçin askeri sitesinde temizleme operasyonunun yapıldığına dair iddialarını tekzip etti.

İran’ın New York Temsilciliği, bazı Amerikan basın yayın kuruluşlarının Parçin askeri sitesinde İran’ın temizleme operasyonu yaptığı iddialarını komik ve geçmişteki senaryoların tekrarı olarak niteledi.

İran’ın BM Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, Amerikan basının yeni iddiasının temelsiz olduğuna dikkat çekilerek, Parçin askeri bölgesinin geniş bir alanı kapsadığı, bölgede muhtelif askeri, sanayi, idari ve yerleşim bölümlerin bulunduğu ve bölgede inşaat faaliyetleri yapılmasının doğal bir durum olduğunu ifade etti.

Açıklamada, geçen bir haftada, Parçin’in yakınlarındaki Mamlu barajı caddesinde onarım çalışmaları yapıldığı için ağır iş makinelerine ihtiyaç olduğu kaydedildi.

İran’ın BM Temsilciliği yaptığı açıklamanın başka bir bölümünde Siyonist lobi başta olmak üzere, lobici grupların Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın ardından oluşan olumlu küresel havayı yıkmak için, yüzlerce milyon dolar paranın yoğun propaganda için ayrılmış olmasından esef duyduğunu dile getirdi.

Açıklama ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti’nin, dini öğretiler ve güvenlik doktrinine göre, asla askeri amaçlı nükleer faaliyetlerin peşinde olmadığı ve olmayacağı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.