İran’ın Çin büyükelçisi, Öz Muhammedi İslam’ı tanıtarak radikal düşüncelerin yayılmasının engellenmesini istedi

  • 07 Ocak 2017
  • 1.033 kez görüntülendi.
İran’ın Çin büyükelçisi, Öz Muhammedi İslam’ı tanıtarak radikal düşüncelerin yayılmasının engellenmesini istedi

İran’ın Çin büyükelçisi Ali Asger Haci, bu ülkedeki İslam derneğinden, Öz Muhammedi İslam’ı tanıtarak radikal düşüncelerin yayılmasının engellenmesini istedi.

Ali Asger Haci, dün Pekin’de bu ülkenin en önemli direniş kuruluşlarından sayılan İslam derneğinin yeni başkanı Yang Fa Ming ile görüşmesinde, bu encümenin sevgi, muhabbet ve rahmet dini olan İslam’ı güzel bir şekilde tanıtmalarını ve radikal, tekfirci düşüncelerin önüne geçmelerini istedi.

İran büyükelçisi, İslam derneğinin, Çin’de müslümanların birliği ve yol göstericiliği konusunda rolü ve konumunun çok önemli olduğunu belirterek, İran’ın halihazırda güçlü bir şekilde teröristler ve radikalizmle mücadele ettiğini ve Çinli kardeşlerine İslam’ın doğru bir şekilde tanıtımı konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

İran büyükelçisi, İran ve Çin arasında değişik alanlardaki işbirliğine de işaretle, Çin cumhurbaşkanının İpek Yolu’nun Yeniden İhyası Planı’nın bölge ve İslam ülkeleri arasında ilişkilerin daha da yakınlaşmasına vesile olacağını söyledi.

Çin İslam Derneği başkanı da, sözkonusu görüşmede, İran ve Çin arasında stratejik işbirliği anlaşmalarını iki ülke arasında kültürel alanda ilişkilerin gelişmesi açısından önemli nitelerken, geçmişte olduğu gibi şimdiki şartlarda Çinli müslümanların Farsça dilinden yararlanmalarının gündeme getirilmesi için ortamın hazırlanması gereğine işaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.