İran’ın füze denemesinin nükleer anlaşmayla bir irtibatı yok

  • 01 Nisan 2016
  • 843 kez görüntülendi.
İran’ın füze denemesinin nükleer anlaşmayla bir irtibatı yok
İran dışişleri bakanlığı uluslararası güvenlik ve siyasi daire genel müdürü Hamid Beidinejad, İran’ın füze denemesinin nükleer anlaşmayla hiç bir irtibatının olmadığını söyledi.

Mehr haber ajansına göre, Beidinejad, Amerika’nın füze denemesiyle ilgili olarak Güvenlik Konseyi’nden bir karar çıkartmamasının ardından derhal başta 2 İngiliz şirketi olmak üzere bazı İranlı ve yabancı şirketler ve kişilerin hesaplarını dondurma kararı aldığını belirtti.

Beidinejad, Amerika’nın İran aleyhinde füzeden dolayı yeni yaptırım girişimine de temasla, Amerikalıların da bu girişimin yalnızca propaganda olduğunu çok iyi bildiğini ve İran’ın füze programında hiç bir etkisinin olmayacağını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı yetkilisi, İranlı şirketlerin Amerika’da hesaplarının olmadığını ve bundan dolayı da İranlı şirketlerin hesaplarının dondurulmasının da sözkonusu olmadığını ve ‘isterlerse dondurabilirler’ ifadesini kullandı.

Beidinejad, İran’ın füzelerini güçlendirme programının da bundan sonra devam edeceğini belirtirken Amerikan Beyaz Saray sözcüsü Ernest, çarşamba günü yaptığı açıklamada İran’ın füzelerinden dolayı yeni yaptırımların olacağını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.