Ä°ran’ın gaz kondensat ihracatında artış yaÅŸandı

  • 07 Ekim 2016
  • 924 kez görüntülendi.
Ä°ran’ın gaz kondensat ihracatında artış yaÅŸandı

Enerji Pars Özel Ekonomik Bölgesi Başkanı Mehdi Yusefi, bu yılın ilk altı ayında 3.8 milyar dolar değerinde gaz kondensatın yurt dışına ihraç edildiğini açıkladı.

Enerji Pars Özel Ekonomik Bölgesi BaÅŸkanı Mehdi Yusefi, bu yılın Eylül ayında Ä°ran’dan 1 milyar 144 milyon deÄŸerinde olan 3 milyon 41 bin ton gaz kondensat ve petrol dışı ürünlerinin yurt dışına ihraç edildiÄŸini kaydederek, geçen senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 55 artış gösterdÄŸini belirtti.

Yusefi, “İçinde bulunduÄŸumuz yılın ilk altı ayında 9 milyon 61 bin ton petrol dışı ürünleri yurt dışına ihraç edilmiÅŸtir. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 31 artış göstermektedir” dedi.

Enerji Pars Özel Ekonomik Bölgesi’nin bu yılın ilk altı ayında petrol dışı ürünlerin ihracatından elde ettiÄŸi gelirin 4 milyar 813 milyon dolar deÄŸerinde olduÄŸunu açıklayan Ä°ranlı yetkili, “Bu rakamda geçen senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 17 artış yaÅŸanmıştır” ifadesini kullandı.

Bu yılın ilk altı ayında 3 milyar 807 dolar değerinde olan 9 milyon 339 bin ton gaz kondensatın yurt dışına ihraç edildiğini belirten Yusefi, ihracat miktarında geçen senenin aynı zaman dilimine göre ağırlık ve değer bakımından sırayla yüzde 88 ve 56 artış yaşandığını söyledi.

Ä°ranlı yetkili, yurt dışına ihraç edilen gaz kondensat ve petrol dışı ürünlerin maiktarının bu yılın ilk yarısında 18 milyon 401 ton ağırlığında olduÄŸunu açıklayarak, “Böylece Enerji Pars Özel Ekonomik Bölgesi’nden 8 milyar 620 milyon dolar deÄŸerinde yurt dışına ihracat yapmış olduk. Bu miktar, geçen seneye göre ağırlık ve deÄŸer bakımından sırayla yüzde 55 ve 31 artış göstermektedir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.