İran’ın güneydoğusunda terörist grup imha edildi

  • 16 Haziran 2017
  • 1.046 kez görüntülendi.
İran’ın güneydoğusunda terörist grup imha edildi

İran İstihbarat Bakanı, İran’ın Çabahar ve Kürdistan eyaletlerinde iki terör grubunun imha edildiği bilgisini paylaştı.

İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi yaptığı açıklamada; İran’ın Çabehar eyaletinde Ensar’ul-Furkan terörist grubu ile İstihbarat Bakanlığı güçleri arasında çatışma yaşandığını ve bu çatışmada 5 teröristin yakalandığını 3 teröristin ise öldürüldüğü bilgisini verdi.

Alevi, Çabahar’daki teröristlerin, askeri bir tesise saldırı planladıklarını belirterek yaşanan çatışmada güvenlik güçlerinden askerin şehit olduğunu ve 1 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Alevi, İran’ın batısında yer alan Kürdistan eyaletinde de bir terör şebekesinin belirlendiği ve imha edildiğini söyledi.

Bu arada İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Tugayı yaptığı açıklamada, Sistan ve Belucistan eyaletinde yer alan Kasrı Kand bölgesinde bir terör şebekesinin çökertildiğini ve yapılan operasyonda, bir çok teröristin öldürüldüğü, yaralandığı ve bazılarının kaçtığını, operasyonda 600 kg. patlayıcı yerleştirilmiş araç, onbinlerce mermi ve silahın  ortaya çıkarıldığı ve el konulduğunu bildirdi.

Öte yandan Sistan ve Belucistan eyaleti vali yardımcısı yaptığı açıklamada, teröristlerin hedefinin Bender Çabehar  özel iktisadi ve ticari bölgesinin güvensiz olduğunu göstermek  olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.