İran’ın güvenliği eşsiz

  • 27 Ocak 2016
  • 1.124 kez görüntülendi.
İran’ın güvenliği eşsiz

Tahran, 27 Ocak 2016 – Dışişleri Bakan Yardımcısı, İran’ın güvenlik ve istikrarının bölge ülkeleri ile karşılaştırıldığında benzersiz ve eşsiz olduğunu söyledi.

 Irakçi dün Tahran Üniversitesi’nde ‘Bölgesel Gelişmeler ve İslam İnkılabı’ başlıklı bir oturumda yaptığı konuşmada, İran’ın güvenlik ve istikrarının bölgede hiçbir ülkeyle karşılaştırılamayacak kadar iyi olduğunu belirtti.

Irakçi, bunun gerçekte iç yapının güçlü olduğu ve halkın desteğini ve siyasi yetkililerin varlığının göstergesi olduğunu söyledi.

Iranlı yetkili ayrıca, İslam İnkılabı zaferinin kazanımlarına da temasla, 40 yıla yaklaşan İslam İnkılabı’nın bölgede bağımsız olduğunu gösterdiğini ve bölgenin bütün meselelerinde İran’ın ilk sözü, belirleyici ve garanti edici sözü söylediğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, Amerika ve Batılı ülkelerin İran aleyhindeki yaptırımları dönemine de işaretle İran’ın o günlerde büyük baskılara maruz kaldığını, karşı tarafın bu yolla İran’ı felç etmek istediğini ama düşmanın isteğinin gerçekleşmediğini kaydetti.

Irakçi, sözlerinin sonunda, 12 yıl aradan sonra İran ve 5+1 grubu arasında nükleer anlaşmada en büyük kazanımın, İran’ın kendi iradesini karşı tarafa dayatması olduğunu ve İran’ın bu yıllarda kendi gücünü ve konumunu pekiştirdiğini, ama Amerika’nın İran’ın uranyum zenginleştirme ve ağır su faaliyetlerinde bulunmasına kesinlikle izin verilmemesi için çabaladığın rağmen sonuç olarak Amerika’nın isteğinin aksinin gerçekleştiğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.