İran’ın Hazar denizinde gerçekleşen tatbikatı sona erdi

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.145 kez görüntülendi.
İran’ın Hazar denizinde gerçekleşen tatbikatı sona erdi

Hazar denizinde gerçekleşen “Güvenlik ve Sürdürülebilir İktidar 96”, İslami şura meclisi başkanı ve İran İslam Cumhuriyeti deniz güçleri komutanının katılımı ile gerçekleşen törenle sona erdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre 5 günlük tatbikatın kapanış töreni dün İslami şura meclis başkanı Ali Laricani ve deniz kuvvetleri komutanı Amiral Ali Fedevi’nin yanısıra mülki ve idari şahsiyetlerin katılımı ile düzenlendi.

Tatbikata, tamamen İran üretimi olan Damavand destroyerin katılması ise tatbikatın önemli özelliklerinden biridir. Söz konusu destroyer, Peykan tipi füze fırlatma kabiliyetine sahip savaş gemileri, kaim tipi topçu firkateyn ve hücum botlarının Komut gemisi olarak başarı ile görev üstlendi.

Çeşitli silahların kullanımı için İran üretimi elektronik ve optik sistemler gemilerin üzerinde kullanılırken, elektronik savaş sistemleri de denendi.

barış ve dostluk mesajı ile İran deniz kuvvetlerin stratejik güçlerini sergilemek amacı ile düzenlenen “Güvenlik ve Sürdürülebilir İktidar 96” tatbikatı, kalıcı güvenliğin sağlanması, hazar denizi kıyı ülkeleri ile işbirliğine hazır olma, İran üretimi modern sistemlerin denenmesi, ayrıca eski çalışanların tecrübelerinin genç kuşağa aktarılması hedefi ile 5 gün boyunca 80 bin km2’lik bir alanda gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.