İran’ın İngiltere’de bloke edilen paralarının önü açıldı

  • 10 Aralık 2016
  • 978 kez görüntülendi.
İran’ın İngiltere’de bloke edilen paralarının önü açıldı

İran Petrol Bakan Yardımcısı, İran’ın İngiltere’de bloke edilen paralarının bir kısmının önünün açıldığından haber verdi.

İran Petrol Bakan Yardımcısı Ali Kardur, İran’ın bir doğalgaz projesiyle ilgili İngiltere’de bloke edilen paralarının önünün açılmasının son durumuna değinerek, “Şimdilik İran Milli Petrol Şirketi’nin İngiltere’nin Rohum Gaz Sahası’nda gerçekleştirdiği ortaklığa ait mali kaynakların bir kısmı serbest bırakıldı” ifadelerinde bulundu.

İran Milli Petrol Şirketi Genel Müdürü, ayrıca bu kaynakların geri kalan kısmının da önümüzdeki günlerde serbest bırakılacağından haber vererek, artık İngiltere’nin British Petroleum Şirketi’yle işbirliklerinin devam etmesi için herhangi bir sınırın bulunmadığını açıkladı.

İran Milli Petrol Şirketi’yle İngiltere’nin British Petroleum Şirketleri, 2005 yılından itibaren İskoçya’nın kıyılarında yer alan Rohum Gaz Sahasının kalkınma ve kullanımı için 656 milyon dolar değerinde bir ortak yatırım gerçekleştirdi, ancak bu ortaklık 2010 yılında yaptırım bahanesiyle İngiltere Hükümeti tarafından durduruldu.

Sonunda üç yıl önce bu sahada doğalgaz üretimi başlatıldı, fakat İran’a ait banka hasapları, mali kaynaklara uygulanan yaptırımlardan dolayı bloke edildi. İran ve Batı arasındaki nükleer anlaşmanın ardından İran Petrol Bakanlığı, bu hesapların önünün açılacağını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.