İran’ın Irak eski Büyükelçisi: Amerika Bölgede Terör Ordusu Yaratmak İstiyor

  • 01 Nisan 2017
  • 1.204 kez görüntülendi.
İran’ın Irak eski Büyükelçisi: Amerika Bölgede Terör Ordusu Yaratmak İstiyor

İran’ın Irak eski Büyükelçisi: Biz 2001 yılına kadar bölgede terörist faaliyetlere tanık olmuyorduk. Amerika’nın terör ile mücadele bahanesi ile bölgeyi işgalinin ardından terörizmin doğuşuna şahit oluyoruz.

İran’ın Irak eski Büyükelçisi Hasan Kazimi Kumi, Amerika Savunma Bakanlığı’nın IŞİD sonrasında bölgede kalma kararına ilişkin yaptığı açıklamada Washington’un bir terör devleti kurmak istediğini vurgulayarak; “Amerika ve işbirlikçilerinin 2001 yılında terör ile mücadele bahanesi ile işgal ettikleri Afganistan ve Irak’ta terörizmin daha da genişlediğini ve büyüdüğünü görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede ardı ardına gerçekleşen işgallerin sonucunda terörizmin Batı Asya’da hızlı bir şekilde yayıldığını vurgulayan Hasan Kazimi Amerika’nın bölgede terörü besleyen kaynak olduğuna işaret ederek “el Nusra ve IŞİD benzeri örgütler daha önceden farklı isimler ile anılsalar da Washington’un terörizmin büyümesindeki rolü göz ardı edilemez” açıklamasında bulundu.

“IŞİD, CIA gibi gizli servisler tarafından ve Irak içerisindeki eski Baas kalıntıları ve bölgedeki radikal çevrelerce organize edilmiş, tekfir ideolojisini sahip bir terör örgütüdür” diyen Hasan Kazimi, Amerika’nın uluslararası bir koalisyon kurarak IŞİD ile mücadele iddiasında olduğunu belirterek “Oysa bu iddia tamamen yalandır. Amerika’nın kendi egemenliğini yaymaya çalıştığı bu mücadeleyi Irak, Suriye ve bölge halkları asla kabul etmemiştir” ifadelerini kullandı.

IŞİD terör örgütünün Irak’a saldırısını hatırlatan Hasan Kazimi, IŞİD’in Irak işgalinde Amerika’nın Irak hükumetine hiçbir destek sağlamadığını Irak halkının unutmadığını vurgulayarak “O dönem IŞİD, başkent Bağdat’a kadar ilerlemişti. Irak halkı, emniyet güçleri ve gönüllü halk birlikleri ile Ayetullah Sistani’nin fetvası ve İran İslam Cumhuriyeti’nin askeri desteği sayesinde IŞİD’in ilerlemesini engelledi” dedi.

Amerika’nın bölgedeki tüm terör faaliyetlerinin ve Siyonist planların arkasında olduğunu vurgulayan İran’ın Irak eski Büyükelçisi Hasan Kazimi, bölgedeki emperyalist oyunların Irak, Suriye ve direniş cephesi sayesinde bozulduğunu kaydederek “Bugün üzerinden geçen 6 yıl sonrasında Suriye devletinin tüm terörist saldırılara rağmen daha güçlü olduğunu müşahede etmekteyiz. Ayrıca Irak’ın önemli kentlerinden ve terör örgütlerinin merkezi kabul edilen Musul kenti de Irak ordusu, Gönüllü Halk Güçleri ve İran İslam Cumhuriyetinin sağladığı askeri destek sayesinde ele geçirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın bölgede terör ile mücadele iddiasının büyük bir yalan olduğunu tekrar vurgulayan Hasan Kazimi, IŞİD’in sadece bir terör örgütü olmadığını belirterek “Bugün terörizm sadece terör örgütlerinden meydana gelmemektedir. Suud rejiminin mazlum Yemen halkına yönelik işlediği cinayetler bir devlet terörüdür. Amerika’nın terör ile mücadele için attığı her adım büyük bir yalan ve aldatmadır. Amerika bu iddiası ile kendi egemenliğini yaymak istemektedir” açıklamasını yaptı.

İran’ın Irak eski Büyükelçisi, Amerika Savunma Bakanlığı’nın son iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulunarak “Amerika Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, bölgedeki artan terörün nedeni olarak Amerika’nın Irak’tan çekilmesini göstermektedir. Ve bunun büyük bir yanlış olduğunu ifade etmekteler. Oysa bu mantıksız bir açıklamadır. Bölgede artan terörizmin nedeni Amerika’nın işgalleri ve askeri varlıklarıdır. Biz 2001 yılına kadar bölgede terörist faaliyetlere tanık olmuyorduk. Amerika’nın terör ile mücadele bahanesi ile bölgeyi işgalinin ardından terörizmin doğuşuna şahit oluyoruz. Tüm bu terör faaliyetlerinin kaynağı Avrupa ve Amerika’nın kontrolündeki ülkelere kadar uzanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın neden bölgede varlık gösterdiğine ilişkin sorulan soruya cevap veren Hasan Kazimi, Amerika’nın kendi yanlış politikaları, bölge halklarının ve devletlerinin göstermiş olduğu direniş ve kendi belirledikleri hedeflerin bölge halkının çıkarları ile çelişmesi nedeniyle büyük bir yenilgi aldığını vurgulayarak “Amerika’nın bölgedeki varlığının tek nedeni emperyalizmdir. Amerika 160 bin askeri ile Irak’ı işgal etti ama Iraklılar buna karşı çıktı” dedi.

Amerika’nın Irak ve Afganistan’ın terör ile mücadelede milli ve güçlü ordulara sahip olmasını istemediğini vurgulayan Hasan Kazimi, hiçbir devletin tekrar bölgenin Amerika tarafından işgalini istemeyeceğini belirterek “Washington, Batı Asya’yı bölmek ve parçalamak istemektedir. Kuzey Afrika’dan Hindistan’a kadar uzanan hilafet ilanının perde arkasında işgalci İsrail rejiminin Nil’den Fırat’a sahip olmak istediği coğrafya yer almaktadır. Ancak bu plan bölge halklarının direnişi ile engellenmiştir. Amerika Suriye’yi “güvenli bölge” planları ile bölmeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın bölgede bir terör devleti yaratmak istediğini belirten İran’ın Irak eski Büyükelçisi Hasan Kazimi, IŞİD’in büyük bir yenilgi aldığını vurgulayarak “Amerika IŞİD’in parçalarını Yemen, Afganistan ve Libya’ya taşımakta ve farklı bölgelerde yeni gruplar teşkil etmektedir. Washington tüm bu parçalardan büyük bir terör ordusu yaratmak istemekte. Ancak bu planı da önceki hayalleri gibi hedefine ulaşmayacaktır” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.