İran’ın serbest sulardaki askeri varlığı, dünyada barış ve güvenliğin sağlanması yönündedir

  • 14 Ocak 2016
  • 845 kez görüntülendi.
İran’ın serbest sulardaki askeri varlığı, dünyada barış ve güvenliğin sağlanması yönündedir

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Habibullah Seyyari, İran’ın serbest sularda güçlü varlığa sahip olduğunu söyledi.

İRİB ajansının bildirdiğine göre, Habibullah Seyyari, Bangladeş başbakan vekili Gazi Habib El’Hak ile Dakka’da yaptığı görüşmede, İran’ın serbest sulardaki askeri varlığının dünyada barış ve güvenliğin sağlanması yönünde olduğunu belirterek; İran’ın doktrininin, askeri ve savunmanın caydırıcı olması yönünde güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Bu ülkenin savunma bakanlığında gerçekleşen görüşmede Bangladeş başbakan vekili de, İran’ın bölge ve dünyada siyasi ve diğer alanlarda etkili bir ülke olduğunu belirterek, İran’ı bölgenin güçlü bir ülkesi olarak niteledi ve stratejik Fars Körfezi ve Umman deniziyle sınıra sahip olmanın İran’ı stratejik konumunu daha da arttırdığını söyledi.

İran deniz kuvvetleri komutanı, Dakka’da düzenlenen Hind Okyanusu Güçleri Uluslararası Semineri’ne katılmak üzere bu ülkeye gitmiş ve konferansta Hind okyanusunun güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili ortak bir gücün oluşturulmasını önermiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.