İran’ın Suriye’deki askeri danışmanlık çalışmaları devam edecek

  • 14 Aralık 2015
  • 1.027 kez görüntülendi.
İran’ın Suriye’deki askeri danışmanlık çalışmaları devam edecek

İran ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran’ın Suriye’deki askeri danışmanlık çalışmaları devam edeceğini bildirdi.

Bugün yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cabir Ensari, İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları arasında yapılan görüşmeyle ilgili soruya, İran ve Suudi Arabistan arasında meydana gelen olumsuz ortamın giderilmesi için pek çok imkan mevut olduğunu dile getirdi.

Ensari, Suudi Arabistan yönetiminin siyasi iradesine bağlı olarak mevcut durumun değişebileceğini konuşmasına ekledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran’ın Suriye’deki askeri varlığı sorusuna, İran’ın Suriye’deki politikaları bir kaç temel eksende devam ettiğini, bu politikalardan biri ise politik amaçlı olarak terörizme destek verilmesine karşı tavır sergilemek olduğunu söyledi.

Ensari, Suriye devletinin isteği doğrultusunda İran’ın askeri danışmanlık çalışmaları devam edeceğini, gerçek anlamda askeri varlığıyla ilgili Suriye yönetiminden bugüne kadar hiçbir istek gelmediğini, İran’ın, o durumda konuyu incelemeye alacağını konuşmasına ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.